Hiperhidrózis

Minimálisan invazív megoldás a túlzott izzadás problémájára

A lézeres hónalji hiperhidrózis kezelés egy biztonságos, hatékony és minimálisan invazív megoldás a hiperhidrózis kezelésére. A lézeres kezelés egyike a legkevésbé invazív sebészeti technológiáknak, így ennél az eljárásnál hegesedéssel és a páciens immobilizációjával nem kell számolni.

A verejtékmirigyek megcélzása járulékos károsodás nélkül

A hiperhidrózis kezelésekor a 1064 nm-es Nd:YAG lézerfény energiája a verejtékmirigy szöveteinek fotoszelektív melegítésével véglegesen elpusztítja a hónaljban található verejtékmirigyeket a környező szövetek károsítása nélkül. A kezelés helyi érzéstelenítésben, kevesebb mint egy óra alatt elvégezhető. A kezelés általános lépései a következők:

  • 1. lépés – Lokalizáció: Az eljárás előtt a hónalj bőrét jódos oldattal ecsetelik, majd keményítő segítségével határozzák meg a verejtékmirigyek pontos helyét.
  • 2. lépés – Irradiáció: A kezelőorvos egy 3 mm-es bemetszést végez, az így keletkezett nyíláson keresztül pedig egy optikai szálat tartalmazó kanült vezet be. Ezen az optikai szálon keresztül egy QCW 1064 nm-es Nd:YAG lézernyalábot irányít a kezeledő területre, amely megsemmisíti a verejtékmirigyeket.
  • lépés – Eltávolítás: A megsemmisített mirigyeket egy aspirációs kanül segítségével eltávolítják.

A kezelések során a maximális szelektivitás érdekében a Fotona XP Line és SP Line lézerrendszerei különleges QCW üzemmódban működnek, ahol a lokalizált tüskék kilowattos tartományú teljesítményszinteket érnek el. Ez növeli a lézersugár hatásának szelektivitását a szövet besugárzása során, valamint gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a sebészeti eljárások végzését.

A legmegfelelőbb kezelés – Egyszerű, biztonságos és hatékony

Egyre több orvos látja úgy, hogy az Nd:YAG lézer a legmegfelelőbb a hiperhidrózis kezelésére – különösen, ha az eljárás egyszerűségét és gyorsaságát, (valamint a szövődmények minimális kockázatát) is figyelembe vesszük. A teljes eljárás körülbelül egy óra alatt elvégezhető, a páciensek a kezelést követően néhány órán belül folytathatják mindennapi tevékenységüket, a teljes felépülési idő pedig 4–7 nap.

A Fotona hónalji hiperhidrózis kezelés elvégzésére az alábbi Fotona lézerrendszerek a legmegfelelőbbek:

  • A Fotona XP Line lézerrendszerei a hatékonyság fenntartása mellett kibővített kezelési lehetőségekhez, valamint sebészeti és esztétikai eljárások gyorsabb és pontosabb elvégzéséhez kínálnak számos alapvető eszközt. A Fotona többfunkciós XP Dynamis rendszere egy nagy teljesítményű QCW Nd:YAG sebészeti lézert, valamint egy beépített, nem ablatív, hosszú impulzusú Nd:YAG esztétikai lézert tartalmaz, amelyek együttesen rendkívül széles kezelési tartomány lefedését teszik lehetővé.

Kiváló teljesítmény

Mindegyik Fotona Nd:YAG lézer rendelkezik a VSP (Változó négyszögimpulzus) technológiával, amely a választható impulzusok legszélesebb skáláját nyújtja és nagyobb eljárási biztonságot ad. A hagyományos Nd:YAG technológiákkal összehasonlítva a Fotona saját fejlesztésű VSP impulzusai gyakorlatilag pillanatnyi hőmérséklet-emelkedéseket idéznek elő, amelyek csak a célzott struktúrákra irányulnak. A négyszögimpulzusok gyorsabban érik el csúcsteljesítményüket, állandó teljesítményt nyújtanak, majd azonnal nullára térnek vissza. Ez hozzájárul a magasabb hosszútávú sikerarányhoz és a rövidebb felépülési időhöz.

A Fotona XP Line és SP Line lézerei 5 kW-ot meghaladó csúcsteljesítményt képesek generálni, így nagyobb sebességet és hatékonyságot biztosítanak a sebészeti eljárások során.

Kézi eszközök és tartozékok

A Fotona speciális tervezésű, innovatív kézieszköz-technológiája lehetővé teszi a lézerimpulzusok biztonságos, hatékony irányítását a kezelendő területre. A kézi eszközökről és egyéb tartozékokról további információ a termékoldalakon található.

Minden termék

Klinikai eredmények

Hyperhidrosis Treatment
Hyperhidrosis Treatment