Lézeres lipolízis

Optimális alakformáló hatás minimális regenerációs idővel

Lézeres lipolízis az esztétikai sebészet minimálisan invazív formája a felesleges testzsír eltávolítására. A folyamat során a lézer a felesleges zsír gyors feloldását teszi lehetővé a célterületeken, például a combon, a hason, a karokon, a nyakon és az arc egyes területein, egy kisebb „kulcslyuk” sebészeti eljárás segítségével.

Aranystandard esztétikai technológia

A Fotona QCW Nd:YAG lézere az esztétikai sebészet aranystandardjának számít. Lézeres lipolízis során történő alkalmazását megvizsgálták, majd biztonságosnak és hatékonynak értékelték. Különleges előnyei más lézerforrásokhoz képest a következők:

  • vízben való abszorpciója viszonylag alacsony
  • legnagyobb térfogatú közvetlenül felmelegített subcutan szövet
  • a szomszédos bőrszövetre nézve a legkisebb nemkívánatos termikus hatással rendelkezik, és
  • szignifikánsan nagyobb mértékben képes az erek koagulációjára

Biztonságos, hatékony és minimálisan invazív

A Fotona lézeres lipolízis eljárása nem igényli általános érzéstelenítő használatát. A kezelési területre nagyon vékony lézerszálat vezetnek be, majd a lézerfény hatására a zsírsejtek megduzzadnak és szétrepednek. A megolvadt zsírt ezután a szervezet saját mechanizmusa vagy az orvos távolítja el.

A folyamattal egyidejűleg a lézer a környező bőrt is feszesíti, hogy megakadályozza annak megereszkedését a nem kívánt zsír eltávolítása után. Tulajdonképpen a test más területein ugyanaz a lézer feszesíti a bőrt, valamint javítja tónusát és textúráját.

A lézeres lipolízis az alábbi Fotona lézerrendszerekkel hajtható végre:

  • A Fotona XP Linelézerrendszerei a hatékonyság fenntartása mellett kibővített kezelési lehetőségekhez, valamint sebészeti és esztétikai eljárások gyorsabb és pontosabb elvégzéséhez kínálnak számos alapvető eszközt. A Fotona többfunkciós XP Dynamis rendszere egy nagy teljesítményű QCW Nd:YAG sebészeti lézert, valamint egy beépített, nem ablatív, hosszú impulzusú Nd:YAG esztétikai lézert tartalmaz, amelyek együttesen rendkívül széles kezelési tartomány lefedését teszik lehetővé.

Kiváló teljesítmény

Mindegyik Fotona Nd:YAG lézer rendelkezik a VSP (Változó négyszögimpulzus) technológiával, amely a választható impulzusok legszélesebb skáláját nyújtja és nagyobb eljárási biztonságot ad. A hagyományos Nd:YAG technológiákkal összehasonlítva a Fotona saját fejlesztésű VSP impulzusai gyakorlatilag pillanatnyi hőmérséklet-emelkedéseket idéznek elő, amelyek csak a célzott struktúrákra irányulnak. A négyszögimpulzusok gyorsabban érik el csúcsteljesítményüket, állandó teljesítményt nyújtanak, majd azonnal nullára térnek vissza. Ez hozzájárul a magasabb hosszútávú sikerarányhoz és a rövidebb felépülési időhöz.

A Fotona XP Line és SP Line lézerei 5 kW-ot meghaladó csúcsteljesítményt képesek generálni, így nagyobb sebességet és hatékonyságot biztosítanak a sebészeti eljárások során.

Kézi eszközök és tartozékok

A Fotona speciális tervezésű, innovatív kézieszköz-technológiája lehetővé teszi a lézerimpulzusok biztonságos, jól szabályozott és optimális irányítását a kezelendő területre. A következő kézi eszközök alkalmasak az XP Line lézerrendszerekkel való használatra:

R27 kézi eszköz: az Nd:YAG lézer energiáját optikai szálon keresztül biztonságosan juttatja el a kezelés helyére. A QCW üzemmódot 400Mm és 600Mm szálakkal támogató Fotona lézerrendszerekhez használható.

R33 Nd:YAG Kézi eszköz: impulzus üzemmódban történő használatra készült. A kézi eszköz 2–10 mm-ig változtatható pontmérettel rendelkezik, érrendszeri- és pigmentelváltozások kezelésére, bőrfiatalító kezelésekhez, valamint tartós szőrtelenítéshez ajánlott.

A Fotona emellett egy kezelésjavító szettet is kínál a lézeres lipolízis kezeléshez, amely biztosítja a Fotona lézer alkalmazói számára a szükséges ismeretanyagot, tartozékokat és teljes eszköztárat, melyek segítségével kellő gyakorlattal és magabiztossággal végezhetik pácienseik kezelését.

A kézi eszközökről és egyéb tartozékokról további információ az XP Line termékoldalon található.

Minden termék

Klinikai eredmények

Laser Lipolysis
Laser Lipolysis