Fotona technológia

Fotona technológia

A lézer a szívünk csücske

Kivételes szakértelem a K+F területén

A Fotonánál büszkék vagyunk a technikai know-how-nkra és a kutatás-fejlesztés terén szerzett tapasztalatainkra. A különböző iparágak számára készült, kategóriájában vezető lézerrendszerek átfogó választéka technológiai szakértelmünkről tanúskodik. A Fotona korszerű kutatási és fejlesztési kapacitásai és infrastruktúrája lehetővé teszi számunkra, hogy a lézertechnológia határait feszegessük, és új kiválósági mércét állítsunk fel az iparágban. Hagyományunk, hogy megfeleljünk a gyorsan fejlődő technológia kihívásainak, ami megköveteli a multidiszciplináris megközelítés elfogadását ügyfeleink hosszú távú igényeinek kielégítése érdekében.

Szabadalmaztatott, élvonalbeli orvosi technológia

A Fotona egyedülálló K+F szaktudása és szabadalmaztatott technológiai megoldásai lehetővé tették számunkra, hogy a világ legfejlettebb Er:YAG, Nd:YAG és Q-kapcsolt lézertechnológiával működő orvosi lézerrendszereit tervezzük és gyártsunk. A Fotona orvosi lézerei nagy teljesítményű, szilárdtest kristályos lézerforrásokkal működnek, amelyek az iparág legjobban bevált és leghatékonyabb kezelési hullámhosszúságú lézereit állítják elő. Ezek az etalon hullámhosszok ideálisak az esztétikai és klinikai eljárások rendkívül széles körének kezelésére. A Fotona saját fejlesztésű kezelőfejei, innovatív működési módjai és fejlett sugárprofil-technológiái tovább fokozzák ezeknek az etalon orvosi hullámhosszoknak az előnyeit, így biztosítva a maximális teljesítményt és hatásosságot.

Látogasson el weboldalunk főbb részeire, és tudjon meg többet arról, hogy a Fotona fejlett lézertechnológiái hogyan teszik lehetővé a gyorsabb, kevésbé invazív és hatékonyabb kezeléseket olyan területeken, mint az esztétika és bőrgyógyászat, fogászat, sebészet és nőgyógyászat.

Kiemelkedő impulzus technológia

A Fotona technológiai szakmai hátterének egyik alappillére a szabadalmaztatott VSP (Variable Square Pulse – Változó négyszögimpulzus) technológiánk, amely pontosan szabályozott négyszögimpulzusok sorozatát hozza létre, amelyek a páciens maximális biztonságát szolgálják azáltal, hogy minimalizálják a lézerenergia bőrbe és más testszövetekbe történő túlzott abszorpcióját. A VSP-impulzusoknál nincs meg az impulzusteljesítmény lassú emelkedése és még lassabb leszálló fázisa, ami a kevésbé korszerű fényalapú technológiai platformoknál gyakori. Az impulzusteljesítmény lassú emelkedése és hosszú csökkenése szükségtelen lézerenergiát juttat a testszövetekbe, amely azután rossz hatásfokkal hővé alakul, növelve a nem kívánt mellékhatások kockázatát és csökkentve a kezelés hatásosságát. A Fotona VSP technológiája kiküszöböli a környező szövetek felmelegedésének problémáját, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy magabiztosan és pontosan kezelhessék az adott testszöveteket páratlan hatásossággal.

Energiavisszacsatolásos-vezérlés

A Fotona egy másik úttörő biztonsági funkciója, az EFC (Energy Feedback Control – energiavisszacsatolásos-vezérlés) aktívan felügyeli és szabályozza minden egyes lézerimpulzus energiaszintjét egy kifinomult, kétcsatornás biztonsági struktúra segítségével, hogy a lehető legmagasabb fokú biztonságot nyújtsa minden eljárásnál. Az EFC elkerüli az ellenőrizetlen energiaveszteségeket, amelyek a kevésbé fejlett lézertechnológiai platformok sajátjai, és minden egyes alkalommal hatékony és eredményes működést biztosít a rendszer használatakor.

Az EFC-vel a lézer kimenő energiáját két energiamérő folyamatosan szabályozza, biztosítva, hogy a kimenő energia pontosan illeszkedjen a kiválasztott kezelési paraméterekhez a biztonságos és hatékony működés érdekében. Az EFC technológia további előnye, hogy a Fotona lézerrendszerek nem igényelnek fárasztó és kényelmetlen kézi kalibrálási eljárást minden egyes bekapcsoláskor.

OPTOflex® és vákuumcellás technológiák

A Fotona korszerű Q-kapcsolt lézerei olyan úttörő optikai megoldásokat foglalnak magukban, mint a szabadalmazott OPTOflex® és vákuumcellás technológiák, amelyek szinte tökéletesen homogén nyalábprofilt eredményeznek. Ez biztosítja a nagyobb biztonságban elvégezhető lézeres kezelést, hiszen a lézerenergia egyenletesen oszlik el a kezelt területen. Az epidermalis károsodás minimálissá válik, és a vérzés, szövetfröccsenés, illetve a bőr tranziens szöveti elváltozásainak kockázata csökken.

Ezen jellemzők és a Fotona más alapvető technológiáinak birtokában az egészségügyi szakemberek biztosak lehetnek abban, hogy az általuk kiválasztott paramétereket a rendszer biztonságosan és pontosan juttatja a kívánt helyre a teljes kezelési ciklus során, így olyan biztonságot és a rendszer képességeibe vetett teljes bizalmat érhetünk el, amelynek más lézergyártó nem tud megfelelni.

Saját tervezés és gyártás

A Fotona azon képessége, hogy a legigényesebb rendszerelemeket is házon belül tervezi és gyártja, jelentős versenyelőnynek bizonyult a lézeriparban. A lézerrendszereinkhez tartozó elektronikai hardver- és szoftveregységek többségét házon belül fejlesztjük ki, szigorú gyártási és ellenőrzési folyamatokkal, amelyek biztosítják a pontosság, megbízhatóság és biztonság elérhető legmagasabb szintjét minden rendszerünk esetében.

Az optomechanikai alkatrészek modern, CAD/CAM-alapú gyártása még a legösszetettebb részegységek esetében is nagy pontosságot biztosít, függetlenül a kiindulási anyagtól (alumíniumötvözetek, öntvények, rozsdamentes acél, titán, sárgaréz, bronz vagy szintetikus anyagok).

A Fotona üzleti filozófiája egyszerű: minden termékünknél a tökéletességet választjuk. A Fotona választásakor Ön egy, a világ legnagyobb teljesítményű, legkiválóbb gyártási technológiájú lézerrendszereinek fejlesztése, gyártása és forgalmazása mellett elkötelezett vállalat mellett teszi le a voksát.